miércoles, 4 de junio de 2014

RECUPERACIÓ. 3r Trimestre TUCÍDIDES (Pàgines 44 i 45)

RECUPERACIÓ. 3r Trimestre 

TUCÍDIDES 

 

"Tenim un règim de govern que no enveja les lleis d' altres ciutats, sinó que més aviat som exemple per als altres i no pas imitadors. El seu nom és democràcia, per no dependre el govern de pocs sinó d' un nombre major de ciutadans, d' acord amb les nostres lleis, cadascú està en situació d' igualtat de drets en les dimensions privades" 

Tucídides, Oració fúnebre de Pèricles.

Sembla clar que molts atenesos se sentien orgullosos de la seva organització política democràtica. Pensa en els punts forts i febles del model democràtic. A continuació:

1.- Exposa quins són els valors positius de la democràcia. Mira la informació que a més del teu llibre, tens en aquest bloc.  

2.- Cerca informació sobre la democràcia antiga. Hi va haver una evolució política des de Dracó fins a Pericles, passant per Soló i Clístenes. Quines diferències van proposar els diferents reformadors polítics? 

 

- Has de realitzar aquesta activitat, per a recuperar la tercera avaluació.  L' hauràs d' imprimir i entregar en mà a la professora, dimarts dia 17 de juny de les 9h a les 10h.

 

Bibliografia:  

ALFARO, Carmen i VVAA:  Educació ètica i cívica. Barcelona: Ediciones del Serbal, 2008 (pàgina 44 i 45)


Webgrafia:
http://ca.wikipedia.org/wiki/Tuc%C3%ADdides#mediaviewer/Fitxer:Thucydides-bust-cutout_ROM.jpg 

 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario